lunes, 29 de abril de 2013

Saló del Còmic 2013


Diumenge, el Saló del Còmic ple. Aquest any les exposicions estan dedicades a l'Oest, als Superherois i al dibuixant valencià Ambrós, creador del Capitan Trueno. A la fotografia es pot veure un "photocall" de superherois.



Original de El teniente Blueberry del dibuixant francès Gir. Un dels millors còmics de l'oest. El seu estil es detallista i el guió és sempre interessant. La seva qualitat fa, que el llegeixin persones no familiaritzades amb els còmics o l'oest.


Aquesta es una fulla original del dibuixant xilé,  Arturo del Castillo. Encara es pot veure l'ombra del llapis i el guaixe. El Sheriff Kendall va ser una de les seves creacions mes conegudes. L'estil és fotogràfic però estilitzat i d'una gran elegància.


Aquesta es una fulla d'estil del dibuixant Jordi Buixadé. El protagonista es representat en diverses activitats poses i expressions. Serveix com a referencia, per ser fidel en tot moment al personatge original. Jordi Buixadé era un apassionat de l'oest i el jazz.


Ambrós, dibuixant valencià, era qui havia darrera de les historietes del Capitan Trueno o el Corsario de Hierro. Els seus heroes van portar alegria a molts nens en temps difícils. Ambrós va colaborar en un llibre de la editorial AFHA "Como dibujar historietas" dels pocs que havien, que parlaven d'aquest ofici.


Els còmics atreuen gent de tota mena. Luis Alberto de Cuenca, acadèmic, poeta i estudiós dels tebeos ( com ell els anomena) confessava en una tertúlia que li agradava planxar els tebeos per llegir-los com si fossin nous (ell es col·leccionista) Reconeixia que era una mica maniàtic.


Fulla d´estil de Goliath

No hay comentarios:

Publicar un comentario