lunes, 30 de octubre de 2023

Rellotge de sol


El rellotge de sol, sembla que inviti a fumar, però no és així. Senyala les hores serenes, és a dir, les millors hores del dia. De les pitjors, no en vol saber res. Els rellotges de sol tenen escrits lemes populars per il·luminar al caminant. Exemple: "Pels camins del cel, el sol va fent via, mira quina hora és i aprofita el dia."
 

sábado, 28 de octubre de 2023

La mort elegant


 La gorra que porta la daurada calavera, és la que a 1900 duien la classe treballadora. La mort, ningú ho dubta, no para, ni té vacances pagades. Treballa més que ningú. Daurada, fa pensar en una mort de luxe. De màscara veneciana. Però ja no enganya a ningú. La mort no és elegant, és de classe obrera.

Nada


A algú no li ha agradat al NADA d'aquestes llaunes i les ha tacat i xafat. RES, quin res? Res a dir?, res al banc?, res a la nevera? Fins i tot una paraula tan senzilla com res, pot provocar, actualment, reaccions violentes.

 

miércoles, 11 de octubre de 2023

Agrupació fotogràfica de Catalunya

L'Agrupació Fotogràfica de Catalunya, es troba en un lloc discret i al costat del Museu de la Xocolata. Posa't a escollir, el públic, té una tendència clara; la Xocolata. L'exposició divulgativa "pictorialisme i fotografia" és molt interessant perquè es poden veure fotografies de la Barcelona en blanc i negre. En una exposició com aquesta, amb la sala ben refrigerada, un refà l'ànim.


 

Palau Martorell


 A la primera planta del Palau Martorell es pot veure aquest fresc amb figures al·legòriques al Comerç i la indústria. A Mercuri, porta'n el caduceu, un bastó alat amb dues serps enroscades que serveixen per representar, el comerç, l'eloqüència i la negociació. Aquest edifici neoclàssic era la seu de l'Antiga Societat de Crèdit Mercantil, que va ser absorbida en 1917 pel Banc de Barcelona, el primer banc privat espanyol que va fer fallida i va arruïnàr als seus accionistes i clients.

Mirador


 En aquest mirador, ningú mira. El mar i l'horitzó no són suficients per atreure algú. Deuen pensar que no hi ha res a veure. Sense seure miro l'horitzó i escolto el mar. És una contemplació, encara sense anuncis.

Sorolla pintant


 Al Palau Martorell i en penombra s'exposen alguns apunts a l'oli de Sorolla. Fer l'exposició en un palau és al que mereix aquest gran pintor colorista valencià. Com es pot veure en la fotografia, Sorolla pintava tot mudat i en condicions meteorològiques moltes vegades incòmodes. Va fer més de 2000 apunts del natural!

Pàrquing


 Els pàrquings són els llocs escollits per les pel·lícules de terror. No tenen finestres, fan mala olor, tenen poca llum i estan bruts. Res de bo pot passar a un lloc així. En l'entrada a aquest pàrquing han tingut la sensibilitat de posar-hi un mural d'un arbre de ferro rovellat que dona la benvinguda als cotxes. Els temps estan canviant.

Goril·la origami


 Tindre animals, és tendència i aquesta galeria d'art u sap. A primera línia de l'aparador han exposat, dos gossos i un goril·la. Si un vol, per 2000 € es pot emportar l'escultura del goril·la. Té l'avantatge que no caldrà treure'l a passejar. L'etiqueta del preu dels gossos també és discreta, però si es té bona vista, es pot llegir 500 €. Els jubilats, amics de les mascotes i l'art, estan de sort!