viernes, 15 de septiembre de 2023

Frida


L'aparador és una representació de l'estudi mexicà de la pintora Frida Kahlo. El quadre, és un autoretrat al llit, envoltada d'exuberants flors. A peu de cavallet hi ha la caixa de pintures, la paleta i els pinzells. Frida Kahlo, a la mà dreta, té un cilindre, que correspon a la capsa blava que es troba al costat de la paleta de colors. La capsa porta al nom de Frida i una breu descripció. Frida és un minivibrador recarregable i totalment ergonòmic.

Paranimf


 Al Paranimf de la Universitat de Barcelona, és un lloc singular que es pot llogar per 6900 € més IVA al dia. Avui està programada una activitat musical. Al concert vaig comprovar que els bancs de fusta es claven a l'esquena, per això un altra vegada portaré un coixí. L'espai està decorat amb escenes espectaculars de la història d'Espanya. A més té wifi. Un luxe.

Carrer de la Pau


 El carrer de la Pau, fa pujada. És un carrer de terra d'un petit poble. És diumenge i no passa ningú. Respiro tranquil·litat i pau. Potser per això, té aquest nom.

Museu Nacional


 Clic, vaig fer aquesta fotografia des d'un sofà del Museu Nacional -no tots els museus tenen sofàs-. Veure obres d'art, és cansat, per l'esperit i també pel cos. Per això és necessari descansar en un bon sofà. Aquest, és gran, familiar -pares i tres fills-. Si s'està molt cansat, s'acaba fent una becaina. Per quina raó no he fotografiat aquest magnífic sofà? És un misteri.

Lleó


 Dos turistes. Mare i filla.
—Aquests lleons semblen embolicats per regal. Va dir la mare.
—Estan vius? Va dir la filla.
—No!
—Estan morts?
—Tampoc. Són escultures del monument a Colón.
—A Amèrica, hi ha lleons?
—Jo què sé! Va, que està verd.

Maniquí


 Sembla un fotograma d'una pel·lícula de Berlanga. Un maniquí passa pel costat d'unes dones, que estan acostumades a veure maniquins. Perquè no li fan gens de cas. La dona, amagada darrere al maniquí, l'agafa pel braç i la cuixa, sense cap intenció lúdica. Els maniquins, per la seva naturalesa, no solen passejar. Aquest avui ha tingut sort.