sábado, 19 de agosto de 2023

Perseguint la Il·lusió


 Un escultor desesperat es llença a les cames de la il·lusió, no vol que se'n vagi. La necessita. La composició de l'obra és molt dinàmica. Els materials, bronze i marbre, ajuden a diferenciar al món real del simbòlic. L'escultura, de pètites dimensions, està situada al centre d'una sala. És de l'escultor modernista Miquel Blay.

Capgrossos


 Així van trobar, al Taller Sarandaca aquests motlles de capgrossos, tots plens de pols i junts com una gran família. Representen, personatges populars, que em són desconeguts. El temps, no només omple de pols las coses, una vegada i una altre, sinó que a poc a poc, esborra el passat.

Flora


 Quina gràcia! Que al passeig de Gràcia, amb turistes amunt i avall, es trobi aquesta escultura de nom "Flora". Davant de la futurista Pedrera. Immòbil, absent i amb silenci.

viernes, 4 de agosto de 2023

Sense fum


 A la plaça dels pescadors de Badalona una mara i la seva filla, miren la falla del dimoni com si fos una il·lustració infantil gegant.

Together


 Una mà gegant de metall, sobrevola el terra en forma d'espiral, del pati interior de la Pedrera i beneeix a tots als que arriben per veure la majestuosa exposició de Jaume Plensa. Crec que a Gaudí li hauria agradat aquesta mà i segurament s'hauria deixat beneir per ella.