lunes, 13 de junio de 2022

Arrels

L'escultura, té forma aquàtica i també de planta carnívora, potser per això, no té públic a prop. És gran i sembla ingràvida. Està feta de restes d'arrels d'arbres reciclades. Qui ho diria!




 

sábado, 9 de abril de 2022

Cartell


 La paret del Born l'escalfa al sol. Els joves, immòbils com una sargantana, s'asseuen a terra despreocupats. Un dramàtic cartell de No a la guerra, és a l'entrada del Born. Però quina guerra?, hi ha moltes. Potser cal dir No a la guerra d'audiències de la televisió o No a la guerra de sexes o perquè no, a la guerra de preus.


miércoles, 23 de febrero de 2022

Violins


 Les corbes del violí són tan sensuals, que en una pel·lícula, quan la parella protagonista, es besa, tot seguit sonen uns violins.


Elisava


 És veritat, que no es pot viure sense respirar, però tampoc es pot viure sense cadires. Imaginar-se un restaurant només amb taules, fa por. Als alumnes de l'escola de disseny Elisava, han fet una circular asseguda a les Rambles, amb cadires fetes a l'escola. Saben, que passaran part de la vida, asseguts. Avui, treballar és estar assegut. El pròxim projecte?, dissenyar un coixí!


Agapit Vallmitjana


 L'escultor, animalista, Agapit Vallmitjana, en fer el lleó de ferro pintat del monument a Colón, no imaginava l'èxit que tindria pels turistes, que amb temeritat, munten el lleó i fan fotos. Quants turistes munten el lleó al cap del dia? No ho sé, però el lleó té un desgast. Envelleix i s'oxida. Per això cal donar-li una mà de pintura per rejovenir-ho, com si fos, una estrella de Hollywood.


Llegeix!


 En la porta de l'auditori de la FNAC hi ha aquesta fotografia d'una noia jova, que mira als espectadors amb mala cara. Escrita a sobre, una recomanació; llegeix! Llegir, Nada de Carmen Laforet és una experiència de primer ordre, que porta a la tristesa, més absoluta. En canvi, llegir a Pippi Calzaslargas és alliberador i es pot acabar, això si, porta'n trenes.


domingo, 20 de febrero de 2022

Jesús Marcos

Jesús Marcos, no és un sant, però la seva fotografia està a la façana del Convent de Sant Agustí. Tampoc és un vell cantant de rock. És al que es coneix com a sense sostre, que ara, gràcies a algunes associacions, ha deixat de ser-lo. A Jesús Marcos l'han fotografiat, ballant i amb els braços oberts com per fer una abraçada, qui sap, si a la vida. En veure's, Jesús Marcos comentava; "però si asta me veo alegre "Les pròximes fotografies, segur que seran en colors.




 

miércoles, 12 de enero de 2022

Rinoceront


 Una parella mira un aparador.
- Mira Mercè, un rinoceront.
- I com saps que és un rinoceront?
- Per les pel·lícules de Tarzan, sempre en surt algun.
- A mi em sembla un munt de ferralla.
- Diuen, que el rinoceront, és nocturn i solitari i viu a l'Àfrica.
- Igual que tu, Romeu.
- Jo no visc a l'Àfrica!
- Anem!, que estàs mirant molt aquest rinoceront.
- El que faltava Mercè!, gelosia d'un rinoceront.
- Que bèstia ets, Romeu.

Grues


 Un home s'atura a veure unes obres i pensa; quines grues!, que altes! En l'obra, han trobat ruïnes del passat. L'home pensa en la seva ruïna i en el seu passat i ja no para de pensar.