jueves, 16 de diciembre de 2021

Trapezista


 Són les 5 de la tarda i el sol s'acomiada amb colors ataronjats. La pèrgola, de fusta i ferro, que tantes vegades ha servit de refugi a artistes, avui acull aquesta trapezista. La llum del sol, mentrestant, il·lumina les seves lleugeres acrobàcies.


Pepita Texidor


 Al Parc de la Ciutadella, es pot veure al retrat escultòric de la pintora Pepita Texidor. Va ser la primera dona que tingué un monument a Barcelona. Pintora de gran èxit entre la burgesia. Era especialista a pintar flors amb aquarel·la. També cultivava la música i el cant. Un grup de dones a través de la revista Feminal, van anunciar una tómbola benèfica, amb 300 obres de variats artistes, per fe al monument, a la memòria de la pintora.


lunes, 13 de diciembre de 2021

Good News


 Good News és un quiosc i a la vegada, cafeteria. Meitat i meitat. El disseny és estilitzat. Predomina l'ordre. Revistes i llibres, dins i els diaris, fora. Els colors són suaus. El logo, un somriure. A Barcelona, feia falta un quiosc així!


Sala Parés


 De la foscor del quiosc, i emmarcada per les revistes d'actualitat, surt aquesta noia per veure un cafè mentre llegeix al sol. És un quadre de Ramon Moscardó, que exposa a la Sala Parés. La seva pintura és vitalista. Ha viatjat per tot el món i ha pintat tot el món. Molts quadres, moltes experiències, molta vida.


domingo, 12 de diciembre de 2021

Chanel

Keira Knightley, actriu i model, anuncia el perfum, Coco Mademoiselle de Chanel. L'actriu mira al seduït espectador, com dient: "T'invito a un te" Pel que sembla, els estudis de Màrqueting han arribat a la conclusió, que les persones que van amb autobús, compren perfums de Chanel.

En la foto de sota, algú, que no es posa perfum i que no va amb autobús. S'ha emprenyat!


 

jueves, 9 de diciembre de 2021

Banksy


 El cartell que anuncia l'exposició de Banksy, està per tota la ciutat. Aquesta vegada, es pot estalviar, fer els graffitis, personalment. La imatge del cartell es titula Love is in the air del 2003. Ara hauria d'actualitzar-la, per què l'aire precisament allò que no té, és amor, sinó una altra cosa. Banksy amb quaranta-quatre anys, no està apuntat a l'atur. Ven els graffitis a preus que van de 10.000 dòlars a 5 milions i no es queixa. El públic, vol saber coses de l'enigmàtic Banksy. Li agrada el futbol? Comprarà loteria per Nadal? Farà un pessebre? I sobretot, té núvia?

Finestra


 En la finestra d'un magatzem abandonat, algú ha deixat dos llibres. Al de la dreta, Le circle de Bernand Minier és de misteri i suspens. L'abandonament s'ha convertit en tendència. Algú, abandona un pis, per què ja no pot pagar-lo. Algú, abandona al seu país. Algú, abandona la feina que no serveix de res. Algú, abandona les seves il·lusions. Algú, abandona una televisió d'alta, alta definició.


Diabla


 Al Real Cercle Artístic, han fet una exposició, rara, rara. La vaig veure ràpidament, al que es tarda a menjar una bossa petita de patates fregides, sabor jamón. L'escultura de la diabla surt de terra, al cap li surten unes petites banyes i les orelles són d'animal. La diabla, posa els ulls en blanc, mentre treu la llengua luxuriosament. L'escultura és inquietant, com la declaració de la renda.


martes, 7 de diciembre de 2021

Escher


 El Museu Marítim de Barcelona, va fer una exposició, del mestre de les il·lusions òptiques, Cornelis Escher. En 1922 Escher viatge a Italia i España, buscant un clima favorable per la seva debilitada salut. Quan arriba a Granada queda enlluernat per l'Alhambra i els seus motius ornamentals. També visita la Mesquita de Córdoba. Tot seguit, comença a estudiar la seva geometria. A l'entrada del museu, es pot veure l'obra Partida d'escacs Metamorfosis II de 1940. Una ciutat mediterrània té un pont per anar a la torre o far que està en un mar quadriculat. Unes fitxes d'escacs esperen a ser mogudes. La jugada està al límit de l'escac mat. Darrere, un precipici. La Segona Guerra Mundial no acabarà fins a 1945.


Obert


 Veure, en un aparador, una televisió portàtil gran com un microones, fa riure. És tan inútil, que la fan servir com a cartell anunciador, donant-li una segona oportunitat. L'abducció, que provoca en el públic la televisió, farà que vegin l'horari d'aquesta botiga, que ven samarretes, amb divertits dibuixos serigrafiats.


lunes, 6 de diciembre de 2021

Hi Cream


 Hi Cream, es un gelat artesanal italià, que per promocionar-lo han convertit un cotxe blanc de la marca italiana Fiat, en una gelateria. Al que semblava un caprici, té sentit. Dos agents de la Guàrdia Civil s'apropen. Per comprar un gelat de xocolata o per multar al Fiat mal aparcat?