lunes, 23 de agosto de 2021

Terrassa amb grafits


 En la paret d'una finca enderrocada, han pintat la cara d'un nen. El pintor ha destacat els ulls, que miren als viatges que arriben a l'estació de Badalona. Davant, a la terrassa d'un bar, els clients parlen de les seves coses o de les d'altres. Mentrestant, passa l'estiu.


Teatro Zorrilla


 Les màscares de la comèdia de l'art, miran al venedor de cupons de l'ONCE. El venedor, mira a terra. Està absent, espera. Avui, no té sort.


Bandera vermella


 La torre del vigilant de la platja té la bandera vermella. Fa mal temps i no es pot entrar a l'aigua. El vigilant no té res a vigilar. El mar no se l'emportarà ningú i el sol menys, però la sorra, els turistes la roben com a souvenir. És de franc. El vigilant de la platja ha lligat bé la seva cadira i ha decidit fer companyia a l'horitzó.


sábado, 21 de agosto de 2021

Addicció lectora


Aquest lector fa servir els llibres de totes les maneres possibles, fins i tot com a seient. Està tan concentrat que puc fer-li les fotos tranquil·lament. El felicito per haver-me donat una imatge tan divertida.




 

Gorres


 En aquesta tenda de gorres, saben com tractar a la daurada calavera. Li han regalat una gorra per estar elegant i tenir-la contenta. Al final la trobaran igual, amb gorra o sense. Estarà esperant, per posar The End.


viernes, 20 de agosto de 2021

Art Contemporani


 Assegut, contemplava aquest quadre. Espurnes de colors de paper sobre un fons neutre. Pintura de gran format, penjat en alguna galeria d'art propera de Km.0. De sobte llegeixo, Estació d'Universitat i arriba el metro.


Giorgio Armani


 Georgio Armani, sembla, que va vindre d'incògnit al Born, a passar uns dies i va estar en aquesta pensió. La seva tovallola penjada del balcó, després d'una dutxa, ho confirma.


martes, 10 de agosto de 2021

Ull fotocopiat


 L'ull fotocopiat al mur mira a tot el que passa. No s'avorreix. L'original grafiti de paper, està fet amb fulles Din A-4 i amb molta habilitat. Recorda la novel·la 1984 de George Orwell o la més optimista pel·lícula "Caras y Lugares" d'Agnes Varda.


Piera, panell d'anuncis


 
Mentre els clients compren material d'art. En un racó, un panell d'anuncis busca desesperadament la seva atenció. La competència dels cartells és gran, és quasi olímpica. Quin arribarà primer?


Pirulí


Davant del camp del Barça hi ha aquest pirulí publicitari. Darrera d'un cartell algú crida violentament. Tots vivim, fa temps, en un bufet lliure de ximpleries i desgracies. Hi ha qui està fart i crida. Cal obrir molt la boca, posar mala cara i fer un crit de heavy metal. Però cridar que? Gooool!, ¡Bingo!, o ¡Esto es un atraco! Tot, menys el silenci.

 

lunes, 9 de agosto de 2021

Casa dels Infants Orfes


La Casa de la Misericòrdia va ser fundada el 1583 per cuidar i educar els orfes. Qui volia deixar anònimament un nadó obria la finestra rodona, el col·locava en un torn i feia girar-la roda. La monja que estava de guàrdia el recollia, netejava i posava una polsera amb la data d'entrada. Escrivia al nom que corresponia al sant del dia i al cognom, que era sempre Expòsit. En cinquanta anys van deixar més de 30.000 nadons.



Tecla Sala


A la biblioteca ja ha arribat l'estiu. L'escenografia d'una illa ho diu. Recomanen llibres i regalen un vano de cartó. A la biblioteca estic fresquet. Avui per trobar lloc a la platja cal fer una o dues hores de cua. Per això és una bona idea portar un llibre, encara que es mulli.
 

viernes, 6 de agosto de 2021

Giger


Aquest estiu arriben turistes de tot arreu, fins i tot de molt lluny. Aquí en poden veure un. És negra com si hagués anat a la platja de la Barceloneta. L'exposició de Giger és molt petita, però és igual. L'escultura del Alien fa una gran impressió. A prop, a les Rambles té competència. Una estàtua humana d'Alien saluda als turistes amigablement. Als turistes es fan una foto abraçat amb ell. Record de Barcelona.

 
Alien