lunes, 6 de abril de 2020

El Perich


D'entrada l'Exposició de El Perich és de franc. Sorpresa! El dibuix d'un gat fuma'n i porta'n un gran llapis a l'espatlla, amb dona la benvinguda. El Perich va arribar a tenir tres gats amb els noms, Mao, Dixi i Fritz. L'exposició té diferents apartats: Per temes, diaris on col·laborava, dibuixos originals i algun vídeo de televisió. Vaig trobar quatre o cinc visita'ns els mateixos que havien contractat per l'exposició, incloent el guàrdia de seguretat. Al final, en una petita escenografia es podia seure i fullejar una selecció de llibres de l'autor. El Perich, fumava, bevia whisky i portava barba.





miércoles, 1 de abril de 2020

Rajoles hidràuliques


Quan passejo, miro a terra, per si de cas i a dalt per veure al blau del cel. A peu de carrer, en un edifici enderrocat he trobat aquest terra de paviment hidràulic. Estic trepitjant unes rajoles de l'època modernista, uns anys de pobresa i un gran creixement artístic a tots nivells també a la decoració de rajoles. La rajola Hidràulica de ciment va ser presentada a l'Exposició Universal de Paris de 1867, substituïen a les d'argila que tenien que coures. Vaig mira la bellesa dels dibuixos i vaig continuar.

Finestra


La finestra, envoltada de milers de fulles crea una imatge de novel·la romàntica. L'heura és una planta possessiva que abraça tot al que troba al seu pas fen que s'integri a la natura. Les fulles absorbeixen la humitat de les parets i a l'estiu protegeixen la casa de la calor intensa. També es fa servir com a planta medicinal. Ho té tot.

Bustia diabòlica


En una fàbrica vaig trobar, aquesta bustia diabòlica de l'edat del ferro. Està feta a consciència per espantar al carter, que porta cartes no pas del tarot. La bustia diabòlica, sembla treure foc pels ullals rovellats. Sobre els ulls hipnòtics el número vint-i-dos fa de cornamenta. La bustia, és d'una colla de diables que fan correfocs en, les festes populars? No posaria la mà al foc.