jueves, 27 de febrero de 2020

Paraigües de Colors


En aquest Centre Comercial no plou, però han decorat els sostres amb paraigües de colors. Segurament volen que mentre comprem cantem sota els paraigües. L'afecta, és alegra. Els colors porten, una primavera imaginaria.


Els Encants


Els encants distreuen molt, hi ha de tot per tot arreu. Es poden trobar piles de llibres vells per terra. Potser, és una metàfora d'on es troba actualment la cultura. Tan segur està el paradista, que no prendran res, que es permet fer una migdiada.


lunes, 17 de febrero de 2020

Grafitada


L'escultura d'Oteiza s'ha convertit en una pissarra i els grafiters han escrit els seus tags. L'escultura ara té lletres, podrà dir-se que parla, encara que no s'entengui el que diu. El camió s'emporta l'escultura a Mataró per netejar-la. Els skaters la trobaran a faltar, moltes vegades deixaven la roba sobra la pedra i d'altres la cervesa que estaven bevent.




domingo, 9 de febrero de 2020

Ravalejant


La inseguretat és una característica del barri del Raval, per això van crear la paraula ravalejant, per donar-li un contingut lúdic a passejar pel barri. La paret de ciment té unes fotografies de veïns del barri. És una iniciativa per donar-se a conèixer d'una manera artística. En un racó del mur hi ha un carro de supermercat, unes maletes i un matalàs d'un sensesostre absent. Davant, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona llueix tota la seva blancor.

sábado, 8 de febrero de 2020

Art urbà


Vaja!, un altre fotògraf. En aquest barri i davant d'una caseta de l'Onze, cada mes fan un grafiti nou. Dotze a l'any. Són l'alegria del barri. Els grafitis que fan cada vegada són més artístics i menys grafitis. Per dir-lo clarament, no embruten les parets.


viernes, 7 de febrero de 2020

Porta giratòria


Un hotel de la Vila Olímpica té aquesta porta giratòria. Les portes giratòries, de tantes voltes, són avorrides. Segurament és per això que han ficat la torre feta de cadires de fusta, que tant recorden als castellers. Els turistes, després d'un viatge en avió estaran sorpresos per la creativitat de l'hotel.

jueves, 6 de febrero de 2020

Flors


L'edifici és del 1889 segons posa a dalt de la porta. Fa pensar en un lloc on viuen persones grans, que porten una vida tranquil·la. Les flors són una explosió de colors que algun jove grafiter, generosament a pintat. Una cosa i un altre no tenen res a veure, però són una petita mostra de la diversitat de Barcelona.

Cocktail Bar


De nit, obert de dia, tancat. Cocktail Bar llueix a la façana, una copa gegant de Martini que serveix de reclam. A dalt un balcó amb unes jardineres buides. Més amunt altre balcó, segurament amb turistes, que prenen el sol de Barcelona en l'hamaca vermella.


6 Columnes


El Mercat de la Boqueria es poden veure aquestes 6 clàssiques columnes. Quina idea més divertida projectar els balcons fins a les columnes per fer una terrassa per pendre la fresca, posar plantes i olorar el mercat.

Glups!


Aquesta onomatopeia dóna nom al bar. Està a prop, de Norma Comics. La persiana està il·lustrada per dos populars personatges de còmic. El mariner Corto Maltes i d'esquena Tintín, amb Milú. Segur que a la terrassa del bar es troben molts comiqueros, per xerrar dels últims comics que han comprat.


lunes, 3 de febrero de 2020

Bossa


Barcelona està plena d'estàtues i a l'aparador de Desigual fan el mateix per presentar una bossa. Una escultura femenina en la penombra fa una contorsió gimnàstica i emmarca amb el seu cos una bossa de mà de molts colors. La figura es maca, la bossa també.

Estiu


La biblioteca no és el millor lloc per prendre el sol, ni per navegar. He estat a punt de portar una tovallola i un bronzejador. Exposen llibres per anar a la platja. Llibres que desprenen frescor. Són llibres de paper. Potser és el moment d'editar llibres amb fulles de plàstic. Per si de cas.

Solar en venda


El mur, molt deteriorat per al temps, té pintat un cartell, que diu "solar en venda" Les plantes que neixen amb dificultat al mur, s'afanya'n a amagar el cartell. Algú diria que no volen deixar el lloc on es troben. Fa sol i no hi ha edificis alts. Deuen estar molt bé.