lunes, 11 de marzo de 2019

Stanley Kubrick


L'exposició de Stanley Kubrick al CCCB permet un viatge a l'interior de les seves pel·lícules. Cada sala està dedicada a una pel·lícula. Fotografies de la filmació, guions, maquetes, storyboard, vestuari, tot en un ambient de penombra, com de santuari. Les fotos dels rodatges i la pel·lícula collage del final de l'exposició, deixa'n veure un director, simpàtic, que s'ho passa bé i fa riure als actors. Una de les escenografies és la de Hal 9000 amb qui em vaig fer una foto, amb el permís de Stanley.






Sempé en Nueva York


El dibuixant francès Sempé, fa temps que publica a la revista New Yorquer. El llibre és un recull de totes les portades, inclou una llarga entrevista amb l'autor i algunes fotografies dels seus viatges a New York. Els dibuixos de Sempé, son agradables i molt acolorits. Tracta al ser humà amb delicadesa. Els seus dibuixos, es fan estimar.

Enric Sió


A Badalona, on es vol fer el Museu del Còmic, es pot veure i gaudir a la Sala Josep Uclès de l'exposició dedicada al dibuixant d'historietes Badaloní Enric Siò. L'exposició de les obres és molt pop art. Els originals mostra'n la qualitat tècnica. Enric Siò era un dibuixant avançat al seu temps. Cosmopolita, parlava cinc idiomes. Als seus còmics apareixien dibuixades Guillermina Mota o Núria Espert, gent que ell coneixia. Va formar part de La Gauche Divine i publica historietes amb català, de continguts autobiogràfics a la revista La Oca de la qual ell és l'editor.

Rosalía


Sí, es pot anar a veure obres d'art a Caixa Fòrum o al MNAC, però a prop al carrer Creu Coberta també. Una gran cara de la cantant Rosalía us espera. Es diu que els fans van a fer-se fotos.