jueves, 1 de diciembre de 2016

Bar del Convent


El Bar del Convent, permet berenar dins d'un claustre amb porticades de columnes, capitells i voltes. Les llums són una mica psicodèlic-as, però ajuda'n a l'experiència de pau que desprèn el lloc. El Bar del Convent, un lloc diferent per descobrir.


miércoles, 16 de noviembre de 2016

Pedralbes Center


A Pedralbes Center, per anunciar un Torneig d'escacs hi han col·locat aquest escac gegant. Està clar, que a Pedralbes Center no van ha comprar jubilats de petanca. El torneig el va guanya un nen de 7 anys. Un nen que no deu jugar a la Playstation.


viernes, 4 de noviembre de 2016

Humans


L'androide del cartell, mira fixament al públic. La cara, simètrica, és atractiva, mes que moltes persones. Està ben dissenyat. El futur, és dels electrodomèstics.


Móvil


Dins, una parella comenta les seves coses o l'exposició, que acaben de visitar. Fora, sobra un terra quadriculat de marbre blanc, un senyor vestit de negra com una fitxa d'escac mira el mòbil que l'il·lumina. Està submergit en ell. Neda.



Kafka


Uns joves, han fet una instal·lació, sobre Kafka. Fotografies i aquesta taula serveixen per expressar l'ambient de l'artista. Una màquina d'escriure Olivetti, fotografies analògiques rebel·lades amb llum roja i una cubeta amb àcids. L'Olivetti és vintage. La Metamorfosis, actual.

L'estàtua


Montjuïc està plena de parcs amb estàtues. Aquesta deu ser d'algú important, perquè està a molta alçada i porta barret i barba. La vida de les escultures és silenciosa i solitària. Avui, una gavina li fa companya, contempla amb ell la Barcelona il·luminada.


miércoles, 2 de noviembre de 2016

Cafeteria


Passejant per carrers estrets d'una època medieval he vist aquesta cafeteria. Té a dalt un globus de còmic amb una cafetera i una arrova. És original. És massa d'hora i la cafeteria es buida. Més tard s'omplirà de gent cosmopolita amb portàtils i mòbils. El local té un to provisional, els mobles són molt variats, com el públic que a poc a poc va arriba'n. Cafè i té. Potser algú avui li costi dormir.

miércoles, 3 de agosto de 2016

Carmela


L'escultura 'Carmela' de Jaume Plensa té una base circular que fa de banc públic. Els turistes, cansats, fan fotos a Carmela i després seuen per descansar. Un noi s'arrepenja a Carmela com si fos la seva noia. Una mara veu com el seu fill li fica el dit al nas a Carmela i el renya. La bellesa de Carmela dona confiança al públic.



Dona ajaguda amb una flor a la mà


A l'aparador del Pati del Museu Marès està exposada l'escultura de Frederic Marès "dona ajaguda amb una flor a la mà". La figura és un homenatge al gran escenògraf Francesc Soler i Rovirosa. Actualment hi ha una còpia de l'escultura a la Gran Via de Barcelona.