sábado, 28 de noviembre de 2015

Pi i Margall


A la biblioteca, hi han penjades fotografies com aquesta i una frase a peu de foto per animar a llegir. Les nenes s'amaguen del fotògraf darrere el llibre, les uneix, pel que sembla, els gats. Comparteixen el llibre segudes al sofà de casa, rient molt.

domingo, 22 de noviembre de 2015

Art urbà


En aquest pàrquing, a l'aire lliura, un artista ha fet una pintura Velazquenya. El tema: l'educació. Un nen fa una suma mentre el professor l'observa. La taula del mestre té alguns llibres. La imaginació de l'artista, ha convertit un sòrdid pàrquing en Galeria d'Art. Aviat els col·leccionistes d'art contemporani començaran a visitar pàrquings per descobrir nous artistes emergents.

martes, 10 de noviembre de 2015

Veler


Al costat de la Basílica de Santa Maria del Mar, al carrer de l'Anisareta es pot veure aquest veler penjat de la façana. El veler de ferro està una mica oxidat per la pluja. Segurament deu ser un símbol del gremi dels mariners que senyala un edifici on es desenvolupaba alguna activitat marítima. La proximitat de la Basílica s'explica pel profund sentiment religiós dels mariners. La vida tan arriscada que portaven els feia tenir sants perquè els protegeixen del mar.


El Pi de la Remunta


El Pi de la Remunta planta cara a les grues que comencen a edificar al seu voltant, diuen que fa 200 anys que està al mateix lloc. El pi una mica despentinat, resisteix. L'associació Perseu vol salvar-lo i l'Ajuntament diu que el trasplantaran per així poden continuar construint. Que el posin en un lloc amb altres arbres potser el revifaria i estaria menys sol.