jueves, 14 de agosto de 2014

Hermes a la plaça de Catalunya


A la plaça de Catalunya, es pot veure, el deu olímpic Hermes, missatger dels deus i patró dels viatgers. Du a la mà, una roda, per simbolitzar l'industria i també un casc amb dues ales, per representar la comunicació. La figura del deu, sembla sortida d'un gimnàs Dir. Unes excitades turistes, es fan fotos, davant el musculós Hermes.

martes, 12 de agosto de 2014

Projecte "Big Walls"


Per la finestra del Trambaix, vaig veure a la llunyania, uns grafits. Vaig baixar a la pròxima estació. En mig de nous edificis, unes ruïnes estaven plenes de monumentals grafits. Voltant escombraries i mala herba. Un pare amb els seus fills feia fotografies. Els fills estaven aturats davant els llebrers que competien violentament per arribar. On? Un veí, passejava el gos pel descampat i mirava com fèiem fotografies, mentre el gos ens vigilava. Una paret amb dues finestres servia per pintar una cara somrient. La cara de la pobresa. No li falta de res, fins i tot té una orella. Darrere, una pintura "El minotauro y Teseo" sembla treta d'un museu. Tot això u podeu veure si aneu al carrer Provençal, 67, del barri de Sant Martí.




lunes, 11 de agosto de 2014

Norma Comics


El magatzem que l'editorial Norma Comics té al carrer Fluvià, 89 sembla la fulla d'un comic. La façana, és un divertit mural pintat el 1999 per el dibuixant valencià, Daniel Torres. L'arquitectura, de vegades, necessita coses com aquesta per ser més atractiva i refrescant.