martes, 15 de julio de 2014

Hakuna Matata


Algú, s'ha entretingut a pintar dotze llaunes buides i escriure Hakuna Matata. Les llaunes anuncien algun bar proper? Al passatge d'Elisabets no en veig cap. Potser és un consell "Beu i sigues feliç". Hakuna Matata és una expressió de l'idioma swahili parlat a Africa que vol dir "viu i sigues feliç". L'expressó va ser popularitzada per la pel·lícula El Rey León. Molt abans el grup africà Them Mushrooms ja tenien una cançó en swahili "Jambo Bwana" (Hola, señor) que la seva estrofa era Hakuna Matata.


lunes, 14 de julio de 2014

Keith Haring


El MACBA està envoltat de vida: terrasses on la gent conversa, skaters fen acrobàcies sense fi, gent i més gent. En una paret de formigó- fora del museu- hi ha un mural de Keith Haring. Es pot veure i també si es vol, tocar, com fan aquest grup de joves, en una visita guiada. Una parella, acaba de fer-se una foto davant el mural i miren com ha sortit. És una reproducció del mural que va pintar en 1989 i que va ser enderrocat. Keith Haring, tenia, quan el va fer, 30 anys i la sida, per això, el mural de 34 metres està dedicat als perills de la sida. Se sap, que va arribar amb un radiocasset i va posar acid house, mentre pintava el mural d'un sol color: el vermell, el color de la sang. El mural va ser pintat en cinc hores i sense fer cap esbós previ. No va cobrar res, per fer-lo.


martes, 1 de julio de 2014

Hermes


El passeig marítim de Mataró, davant de l'estació de Renfe, es pot veure aquesta escultura d'Hermes. En la mitologia grega era fill de Zeus i Maia i missatger dels déus, protector de viatgers, comerciants, de les arts i les ciències. Déu n'hi do! La figura, en ple vol, descansa sobre una roda de tren i un tros de via. Als peus, porta unes sandàlies alades, per simbolitzar la velocitat i la lleugeresa. Tot un repte per Renfe.