viernes, 20 de junio de 2014

Llibres


Encara que hi ha, la Filmoteca, la plaça de Salvador Seguí, no és un lloc d'ambient cultural. Més aviat, té un caràcter nihilista. Per això, sorprèn aquesta instal·lació de l'arquitecta índia Anupama Kundoo. Uns, simbòlics arbres, fets amb tubs i fulles de llibres. Assegut, a l'ombra d'un d'aquest arbre, un borratxo amb pregunta: "¿Y esto cuanto habrá costado?". La instal·lació té per títol: <La lectura ens farà lliures>. Anupama Kundoo, és una optimista.

viernes, 13 de junio de 2014

Hotel Vela


A la Plaça de la Rosa dels Vents,1 es pot veure l'Hotel Vela. Una gran corba i una recta coronades per una gegant, ve doble, blanca. L'hotel fa 90m. d'alçada i sembla una nau aeroespacial. La pell exterior del gratacel és vidre platejat on és reflexa, el sol, el cel i també alguns turistes. El Passeig Marítim de la Barceloneta està ple de gent que va en peregrinació a l'Hotel Vela. Van amb bicicleta, corrent o menjant un gelat.



Al·legoria de Barcelona


La Plaça de Catalunya, està plena d'escultures neoclàssiques, que poca gent mira, perquè són antigues o estan molt amagades. L'escultor Frederic Marès, va fer per l'Exposició Universal de 1927, aquest conjunt escultòric, titulat: Al·legoria de Barcelona. En la fotografia, el sol, ajuda ha veure els volums de les figures, la força del cavall i la sensualitat de la dona nua. La Barcelona Mediterrània està representada simbòlicament per la dona, que és una al·legoria de la navegació. L'escultura és d'una gran bellesa.

Can Vies


Vaig acabar de menjar a El Pollo Campero i en sortir a passejar per la Plaça de Sants, vaig veure aquest mural espectacular, titulat: Can Vies. Qui l'havia pintat?, i quan? Al blog Dissenys Manolín, expliquen, que el mural va ser pintat el 24 de novembre de 2007 per: La Pili, el Pau, la Lian, el Joan, el Roc i el Repo. Sis grafiters. Mentre el pintaven van arribar els Mossos d'Esquadra i els van posar una multa de 1175 euros a cada artista. La notícia, va sortir al diari El Punt i va haver-hi tant d'enrenou, que les multes van ser oblidades.

miércoles, 11 de junio de 2014

Mou-te


Vaig ensopegar amb aquesta sabatilla esportiva, a la Plaça Universitat. Il·lustrava el lema: mou-te. El consell, està ben trobat, perquè serveix per quasi tot. Una solució miraculosa.

martes, 10 de junio de 2014

Cor


Davant de la Plaça de la Rosa dels Vents, en la paret interior d'una escullera, es pot veure un cor gegant, que sembla inacabat. El cor, deu fer 16 metres aproximadament. Quin sentiment porta de fer un cor tan gran? Imagino l'enamorat carregant pots de pintura de 10 K. i al vespre pintant el cor amb un rodet, per anar més de pressa. Tot, perquè el món sàpiga dels seus sentiments.

lunes, 9 de junio de 2014

Enamorats


A la Vila Olímpica hi ha aquest pont ple de cadenats. La sorra, el mar i les palmeres sembla que afavoreixen l'enamorament. Les ferreteries estan plenes d'enamorats que fan cua per comprar un cadenat per segellar el seu amor. Dubten si de clau o amb combinació de caixa forta. Des que l'escriptor italià Federico Moccia imaginés a la seva novel·la Tinc ganes de tu el ritu del cadenat, els ponts de mig món estat assaltats en massa pels enamorats.



Joan Miró


Aquesta reproducció d'una pintura de Joan Miró, feta sobre una paret de formigó de l'avinguda de la Vall d'Hebron, vol embellir un lloc poc transitat per persones i molt per gossos.