sábado, 22 de febrero de 2014

Google maps


El cotxe de Google, es va aturar en un semàfor. Clic! Ara ja sé com són els cotxes que van per tot arreu fotocopiant el món. Duplicant-lo.


Bar Burguer Serra


Els clients del Bar Burguer Serra de L'Hospitalet mentre mengen poden gaudir d'una exposició de caricatures molt original. Són clients i amics caricaturitzats per Jordi Macabich nascut a L'Hospitalet i fundador de l'agència d'Il·lustradors Bardon Art. El Bar Serra fa bones hamburgueses en un ambient d'allò més simpàtic. Les lletres grogues del Bar Serra ballen divertides com si fos festa. Bon profit.



martes, 18 de febrero de 2014

festival Ús Barcelona



Els vells Encants de Glòries, ara són un desert, on se celebra el festival d'art urbà Ús Barcelona. Un desert ple de grafits. Avui diumenge, és l'últim dia. Alguns artistes acaben les seves obres, aquesta vegada amb tranquil·litat, no han de córrer i tampoc seran mulats per l'ajuntament. Els grafits no sempre estan fets amb esprais, també hi ha qui utilitza el rodet per pintar paraules gegants que criden o pinzells i brotxa com en un quadre d'estudi. He fotografiat els grafits menys convencionals, els que no semblen grafits: Com treta d'un còmic, és la nena que olora una flor. La medusa, recorda la il·lustració d'un llibre de ciències naturals. La cara de help me és com una pintura penjada en una galeria d'art. Aquestes velles parets abans, no les mirava ningú i ara tenen un munt d'art a sobre.






sábado, 15 de febrero de 2014

Sherlock Holmes


Per entrar a la Biblioteca Pública Arús, cal pujar unes grans escales de marbre. A dalt, com en un temple em rep l'estàtua de la llibertat amb l'entorxa encesa, que il·lumina dèbilment. El mundo perdido de sir Arthur Conan Doyle, em va vindre a la memòria. Tot resta aturat en el temps. La Biblioteca Arús, especialitzada en maçoneria i anarquisme agradaria a sir Arthur Conan Doyle que era maçó i el creador de Sherlock Holmes. Aquests dies es pot veure en aquesta biblioteca l'exposició "Las elementales" un recorregut per les dones que van aparèixer en les aventures de Sherlock Holmes. Joan Proubasta, president del Circulo Holmes i col·leccionista, és qui ha organitzat l'exposició. Es poden veure edicions de Sherlock Holmes de diferents èpoques. També objectes, com una pipa, tasses de te i unes adaptacions al còmic de les seves aventures. Tot exposat en unes vidrieres de fusta envernissada com valuoses joies. Que és el que són, per un fidel lector de Sherlock Holmes.






domingo, 9 de febrero de 2014

Georges Simenon


La biblioteca Jaume Fuster acull l'exposició de Georges Simenon, el creador del detectiu francès Maigret. La biblioteca de la plaça Lesseps té grans vidrieres i és molt lluminosa. A la cafeteria demano un cafè amb llet i un pastís de xocolata, que resulta estar molt bo. Obrir una cafeteria en una biblioteca és un encert. Menjar i llegir. Penjar unes estanteries amb els 200 llibres que Simenon va escriure no agüés sigut una bona idea. Per això l'exposició és molt visual. Per tot arreu hi ha màquines d'escriure de l'època. Una Titanic i una Remington són algunes d'aquestes. Es poden veure, també fotografies dedicades i signades per Simenon. Només hi ha un manuscrit fotografiat per poder veure la seva lletra. Una vídeo entrevista reviu a Simenon per ensenyar els gestos, les expressions i la seva veu. Al centre, una taula rodona amb llibres i quatre butaques per seure i llegir, si ve de gust. Vaig seure.


En una vitrina vaig veure un còmic d'una col·lecció dedicada a l'inspector Maigret. Una raresa. Les portades de l'edició de Maigret dissenyades per Ricard Giralt-Miracle, ocupaven tota una paret. La novel·la negra sempre ha donat bones portades. Una silueta de Simenon caminan fa pensar en Simenon i Maigret. Els dos porten gavardina, barret i fumen en pipa. En sortir, un guarda de seguretat em mira de reüll. Vigila. Dec ser una persona sospitosa.




sábado, 8 de febrero de 2014

Titellaire


Dissabte a la tarda, sobre les pedres medievals de la plaça del Rei, un titellaire dóna el seu art a un públic fredolic, però amb ganes de riure. La titella canta i balla al so de la música. Els fils mouen la titella i sense voler al públic, que més tard aplaudirà i donarà alguna moneda.