lunes, 30 de diciembre de 2013

CCCB


Sortint del CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, és troba l'Arxiu d'aquesta institució on es pot consultar material multimèdia. L'Arxiu, és com un aparador, es pot veure l'interior sense entrar. Sota un arbre pintat uns estudiants estudien. L'espai és futurista amb tocs chillout: coixins, aquí i allà, moqueta, un lloc per estirar-se descalç i llegir. És un altra manera d'estar.



Flor de Barcelona


Miro a la cantonada per veure la placa que du el nom del carrer on sóc i trobo la rajola de la flor de Barcelona. Misteri.

L'espera


L'arbre de nadal té unes llums de colors que fan pampallugues. L'arbre amb aquestes llums sembla, més viu, més alegre. L'avi no el veu, està endormiscat. Immòbil, com una figura de pessebre.

domingo, 22 de diciembre de 2013

Salvador Espriu


Exposició. Espriu: He mirat aquesta terra. Joan Miró, convida a Espriu a un acte de la Fundació Miró. Fotografies d'Espriu i Joan Miró. Dos artistes de mons extremadament personals. Simbòlics. Miró, lluminós. Espriu, fosc. Per llegir a Espriu, cal tenir sempre a prop, una sortida d'emergència.

sábado, 21 de diciembre de 2013

Gavina


Gairebé al final de la Rambla del Poblenou vaig trobar aquesta gavina. El dia estava ennuvolat i el mar rebel. La gavina, havia vist una bona oferta d'hamburgueses i un lloc on descansar.

viernes, 20 de diciembre de 2013

Estel


El carrer de la Palla té una constel·lació d'estels, no pas per guiar els Reis Mags d'Orient, sinó per portar-nos a nosaltres a les portes de les botigues del barri. No hi ha naixement, però segur que trobareu coses noves, per al nou any.

domingo, 15 de diciembre de 2013

Maqueta de Barcelona


Aquesta maqueta de Ciutat Vella és una petita obra d'art. La poden visitar a la Seu del districte de Ciutat Vella, Plaça Bonsuccés.

Rodin a Barcelona


Les escultures dels Burgesos de Calais, estaven escampades per la Rambla de Catalunya. Figures, nues, turmentades amb cordes al coll. Com espectres. La gent, ben vestida els mirava. Com un oracle ens ensenyava els tems que vindrien: Pobresa i mendicitat.

viernes, 13 de diciembre de 2013

Be Sound Hostel


Be Sound Hostel, és un alberg modern en ple Barri del Raval i prop de la Sala Apolo. Acull turistes joves i motxillers. Té prop de 100 llits. L'entrada té aquesta figura que sembla fotografiar a qui passa pel carrer. El tòpic del turista.

viernes, 6 de diciembre de 2013

Lomography


Les càmeres analògiques Lomo, d'origen rus, fan fotos de colors molt saturats. Manipulen les imatges fins a l'extrem. Tot plegat, s'ha convertit en un moviment creatiu. La Lomografia té les seves pròpies regles: No pensis, dispara! No miris pel visor! Porta la Lomo sempre amb tu. Apropa't a l'objectiu. Deixa't portar. Fins al pròxim clic!

Nenúfars


El Jardí botànic de la Universitat de Barcelona va ser projectat per Elies Rogent en 1871. En un dels patis podem trobar un petit estany amb nenúfars. Aquesta planta aquàtica prové d'Africa i Japó. El pintor impressionista Monet va posar de moda els nenúfars, pintant més de 200 quadres al seu jardí de Giverny. Per pintar va fer portar expressament nenúfars del Japó.

La Sagrada Familia


En soledat, una petita figura fotografia la majestat de les columnes, tenyides per una llum psicodèlica.