martes, 23 de julio de 2013

Re-Read


Rellegir (Rosselló, 158), és una llibreria nova "low cost", de llibres vells. Pujo Aribau fins a Rosselló. Aribau és un carrer amb classe, té botigues petites i molt personalitzades. No té franquícies, ni turistes. Entro a Re-Read i saludo "Bon dia". Una noia amb un somriure, respon "Bon dia". La llibreria és tota blanca i llarga. Casolana. Trobo un llibre de Soledad Puértolas, Burdeos amb introducció de Vila Matas. Més tard veig un llibre de Josep Maria Espinàs. Total dos llibres 3€. Bon preu. Pago, la noia somriu. Vaig a menjar content.

lunes, 22 de julio de 2013

Misteri


Passejant per la Barceloneta, em va sorprendre aquest mural, a la façana d'un edifici desconegut. El mural te al centre una barca de pescadors recollint la xarxa. Algunes gavines la segueixen. La barca té per nom Amor i Pau. El mural esta firmat pel pintor Francisco Carbonell 1990. Semblava una associació de pescadors, però les reixes tenen una ornamentació de creus, així que podria ser una església una mica atípica. Al costat de la porta només hi havia un nom, Cáritas. Vaig preguntar als veïns. Abans era la parròquia de Santa Maria de Cervelló. Fa poc es va convertir en una entitat social de atenció a la infancia, gestionada per Cáritas Diocesana de Barcelona amb el nom de Centre Obert Glamparetes. Misteri resolt!


lunes, 15 de julio de 2013

Cinema Coliseum


Cinemes com el Coliseum, d'aquesta monumentalitat no en tornaran a fer. El Gran Teatre del Liceu, no té una façana tan espectacular. Anar a l'estrena d'una pel·lícula com Gladiator en aquest temple noucentista, tenia el seu glamur. Olor a fusta de les butaques. Pantalla gegant amb cortines de vellut vermell, amfiteatre i acomodador. Avui, les sales estan buides, han deixat de ser llocs per estar còmodament.

sábado, 13 de julio de 2013

El Passejant


EL Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, ha obert una botiga de souvenirs culturals on abans és feien exposicions. El terra esta decorat amb una vista de Barcelona del Google Maps. El meu peu dret esta sobra el Maremagnum i  l'esquerre assenyala Colón. Aneu i fer-vos la foto sobre el carrer que vulgueu, ¡hi ha asta una vista del Camp Nou!

sábado, 6 de julio de 2013

Bons moments


Davant l'Hotel Vela, aquest turista, busca bons moments. El cel policromat capta la seva atenció i el fotografia. No es pot dir que sigui un símbol de Barcelona. Potser, és un col·leccionista de cels, en les seves estones lliures.


Horitzó d'estiu


La foto d'estiu es senzilla, relaxant, com aquell que diu, de música chill out. Es un lloc per passar la tarda i fer la digestió. Tot està en ordre. El cel a dalt. El mar a baix i la barana, per contemplar l'horitzó. Un home vol entrar a la foto, però fa tard. Tot molt blau i net.