martes, 19 de marzo de 2013

Bústia modernista


En 1895 El Col·legi d'Avocats de Barcelona tenia la seu a La Casa de l'Ardiaca (Santa Llúcia, 1) La bústia modernista va ser dissenyada per l'arquitecte Domènech i Montaner i esculpida per Alfons Juyol. La bústia està plena de elements de gran contingut simbòlic. A l'esquerra, l'escut del Gremi d'Avocats. A la dreta, la tortuga suggereix que quan s'escrigui una carta es faci amb lentitud, pensant be el que s'escriu. Les orenetes, volaran per portar la carta al seu destí. Simbolitzen el carter. L'enfiladissa, simbolitza la unió, de la carta , el carter i el destinatari. Coses de la simbologia.

lunes, 18 de marzo de 2013

Dues dones


La jove, nua, ensenya la joventut que té i contempla la velleta seguda al davant. La velleta, va tota tapada. Té fred. Està recollida amb els seus pensaments. Sap, que ara, amb la única escalfor que pot comptar és la del sol de la tarda o el d'aire condicionat , si en té. La jove, tindrà que preparar-se per el fred que anirà venint poc a poc. Any rere any.


Dona asseguda. Rafael Solanic, 1930 bronze


La velleta. Hector Cesena, 1974 bronze

Expocició del fons d´art de l´Hospitalet. Tecla Sala

domingo, 17 de marzo de 2013

L'afaitat


Ningú diria pas, que es pot fer un aparador d'un tema com l'afaitat. Aquest  de la Ganiveteria Roca ( Plaça del Pí, 3 ) es espectacular. Presenta l'afaitat com un ple intens i sofisticat. Quasi com una experiència inoblidable. Això ultim es cert. Si sou dels que no es deixen mai barba ni bigoti. Esteu condemnats. En l´home, els pels de la cara creixen durant tota la vida però els del cap no. Trobo que es una injustícia de la natura. Vet aquí que la natura no sempre és perfecta.

sábado, 9 de marzo de 2013

Columna publicitària


Tots coneixem, las columnes dels edificis neoclàssics. Aquesta també  és una columna, però publicitària. No serveix per aguantar un edifici, pro sí, cartells de tota mena. Avui ha plogut molt i els cartells mullats s'han inflat. La imatge és curiosa. Els cartells, com un llibre, es pudien fullejar.

jueves, 7 de marzo de 2013

Historieta



Barret, ninot articulat, palmeres de plàstic, paper blanc arrugat, cartolina blava, i fil de pescar. Es pot fer alguna cosa amb això? Imaginar res? Ho barrejo tot. Les lectures del TBO i les historietes de naufrag-os del dibuixant Coll m'han influenciat. Ho reconec.





lunes, 4 de marzo de 2013

L'antiquari


Els objectes d'antiquari,  acumulen temps i pols. Si es volen vendre bé, cal que llueixin nets i brillants. Això l'antiquari ho sap. Algun dia ha de passar el pal de fregar. Avui aquest crist, ajupit i amb pijama porta una creu i també un pal de fregar. Sembla que se li acumula la feina.

La Bellesa


Arribo a la Plaça Dante per fotografiar La bellesa de Josep Llimona i trobo un fotògraf fotografiant-la. Espero. Clic!, clic!, clic!. Acaba aviat. M'adono que darrera de l'escultura es veuen uns autobusos. Espero que es vagin. Unes japoneses es fan fotos imitant el posat de la figura agafant els cabells. Faig les primeres fotografies amb la font engegada. Espero que s'aturi. Faig mes fotografies. Arriben els autobusos. La llum s'envà.