sábado, 16 de febrero de 2013

Sant Jordi Nu


A la Plaça del Polvorí, cada tarda,  un grup de jubilats juguen a la petanca. Mentre Sant Jordi Nu -sense res mes que fer - als contempla. L'home està nu sobra al cavall i a la ma porta una llança. Sense armadura ni drac, res fa pensar en Sant Jordi. L'escultor Josep Llimona li va demanar al seu  amic Francesc Duran i Reynals, que era metge, que fes de model. Ja veieu, es un metge. Un altre mena de heroi. Si m'ho permeten.


Aquest Sant Jordi, amb recorda, als indis solitaris que pintava Frederic Remington, a l´oest.

jueves, 14 de febrero de 2013

El Desconsol


Quina sorpresa veure l'estany vuit. Ara podré fotografiar "El Desconsol" ben aprop. L'escultura representa un sentiment molt intim. Enmig d'un estany, una dona nua, plora desconsoladament. El pel despentinat amaga la seva cara arrepenjada al marbre. Josep Llimona , trist per la pèrdua de la seva esposa Mercè Benet de 30 anys fa aquesta obra que expressa al seu dolor. En 1907 Josep Llimona va presentar l'escultura en l'Exposició Internacional de Belles Arts. Guanya'n el Premi d'Honor.





miércoles, 6 de febrero de 2013

Llibreria Canuda


La Llibreria Canuda va se fundada en 1931. Tenen tans de llibres que arriben fins a la porta, es diria que per prendre l'aire. El passadís de la llibreria és estret. Mes que mirar els llibres són els llibres els que em miren. El silenci de l'espai sembla prometre als visitants que aquí trobaran el proper llibre que llegiran. Jo, ja he  trobat el meu. "Els Pagesos" de Josep Pla. Gracies, Llibreria Canuda.

sábado, 2 de febrero de 2013

Fanalets


Al carrer dels Comtes, es fa fosc i aquesta tenda encén els llums i els fanalets de paper. Els fanalets tenen la cara d'un gran sol somrient. Son els emoticons del passat, de les festes majors dels pobles. La llum dels fanalets es dolça i suau, convida a parlar lentament i en veu baixa.

Llibreria Angel Batlle


La Llibreria Angel Batlle es troba al Barri Gòtic, carrer La Palla, 23. Tot ella està pintada de vermell, potser per la passió pels llibres que te el seu propietari. Veig llibres de Joaquim Mir i també d´Anglada Camarasa, llibres que han aguantat el pas del temps. Els llibres, tenen hipnotitzats aquest pare i fill. El pare, sembla explicar-li les bondats d'alguns llibres. Que deu pensar, el fill de totes aquestes coses velles, ell que és tan nou?