lunes, 24 de diciembre de 2012

Ones


L'extraordinari home forçut d'un circ, doblega tubs de ferro o acer. Els cargola i es queda tan tranquil. Andreu Alfaro ( no sé si heu vist alguna fotografia seva ) no és cap forçut, però doblega l'acer com a ningú. Forma en l'aire, lleugeres corbes d'acer inoxidable. Escultures. En el Port de Barcelona, es pot veure l'escultura " Ones ". El lloc, es un espai desangelat on no és agradable aturar-se. El soroll dels cotxes i l'art, no casa'n bé.

miércoles, 19 de diciembre de 2012

Ramón Berenguer III, el Gran


Com si fos un actor de cine, un focus enlluerna l'estàtua de Ramón Berenguer III el Gran. L'estàtua es obra de Josep Llimona i es de caràcter realista. Al Comte de Barcelona i Girona es representat muntat en el seu estimat cavall, de nom Danc. L'ombra és projectada en la façana de un hostal pròxim. No se, si per fer-li  publicitat. Els autobusos turístics tenen una parada davant de l'estàtua. Es un punt de trobada. Els turistes, quan baixen del bus amb la càmera i una mica desorientats, l'ombra del Comte els ha de semblar d'allò mes fantasmagòric. Ombras xineses.

martes, 18 de diciembre de 2012

La cadira


Aixo, no es una cadira. Es art contemporani. La cadira de formigó i el Parc de les Tres Xemeneies van ser dissenyats pels arquitectes Pere Riera i Josep Maria Gutierrez. Els arquitectes fan cadires, suposo que per descansar de tant edifici gegantí. Hi ha valents, que passen per sota de la cadira. Els gossos, mulla'n les potes dissimuladament.   Els sense sostre, l'ocupant temporalment. La canalla, per la tarda la fan servir de porteria i de tan en tan se sent un... gool!. A la cadira no es pot seure, però fa servei.

lunes, 10 de diciembre de 2012

El vaixell


A les escombraries es troba de tot. Avui, algú ha llençat aquest vaixell. Es un vaixell de sobretaula. Decoratiu. Per contemplar i pensar en fer algun viatge. Potser qui el tenia, el viatge ja la fet.

El caganer


Caganer.com es troba a la Fira  de Santa Llúcia, al voltant de la catedral de Barcelona. Unes dones grans busca'n figures per el pessebre de casa. Una jove, atrapada pel móvil, busca informació. A la parada, només venen caganers. Estan dedicats en cos i ànima. Al terrat de la parada, hi ha dos caganers mes grans, per que els turistes, puguin veure'ls de lluny i endur com a record. El caganer es la figura descarada del pessebre, la menys important. La que fa somriure, com diu la publicitat. Bon Nadal.