viernes, 23 de noviembre de 2012

Estel de Nadal


Prop, de l'estació de Sant Pol de Mar, s´aixeca l'Ermita de Sant Pau. Va ser construïda al segle XI i es d'estil romànic català. L'Ermita, formava part d'un antic monestir benedictí. Mentre pujo pel camí de Sant Pau, trobo un noi assegut en un banc del camí, tocant una guitarra. L'ermita està a prop. La panoràmica es excel.lent es veu la costa i també l'estació del tren. Ja es Nadal i a l'ermita han penjat una estel per celebrar-ho. Esta feta de fusta amb uns llistons prims i unes petites bombetes. Sembla feta per un fuster. L'han lligat al campana per-que no sa l'endugui el vent. L'estel, és senzill i auster. Es l'estel  d'aquest Nadal.




lunes, 19 de noviembre de 2012

Tintín


Continuarà, es una botiga de comics. A l'aparador, no tenen pas comics pro sí un gran ninot de Tintin que ens invita a entrar. El petit príncep, és una altra de les figures que ens saluda. Al fons, es poden veure muntanyes de tebeos. A la botiga, hi han dues persones i tres dependents. Si no es llegeixen llibres, menys comics. L'aparador, esta ple de colors vius, alegres i optimistes. I els comics, de personatges que superen les dificultats mes extremes amb una barreja de humor i entusiasme. Quan surto de la tenda, la ciutat amb sembla ... descolorida.


Qui no ha llegit un comic de Tintin? o l'ha intentat? Els Tintin son de l'època dels tramvies, les tertúlies als cafès i els urinaris públics. Las seves aventures passen lentament, com a càmera lenta. Son comics de traç fi amb colors suaus. Podria ser el comic per exel.léncia del moviment " Slow" (lento) La lectura, durant una estona de Tintin fixan-se sobretot amb el detalls de les vinyetes, permet entrar en un estat de calma i lentitud. A qui estigues una mica accelerat, el metge tindria que receptar-li un Tintin, a la setmana. Així deixaria d'anar com un coet.