lunes, 23 de abril de 2012

Gran Elefant dret



Barceló, jugant amb al seu fill, va fer un dibuix d'un elefant. Desprès el van esculpir en guix. Era petit. Ara mesura vuit metres i pesa cinc tones. Es de bronze. Es pot veure al Caixaforúm de Barcelona. L'elefant, m´agrada molt, transmet joia, es juganer. Amb recorden als elefants de " Fantasia " de Walt Disney. Avui es un día d'aquells que plou i fa sol. Plou una mica i un nen es posa sota l'orella de l'elefant. Uns avis passa'n pel costat i un diu " No tiene colmillos ". Tres noies, riuen molt. Es fan fotos abraçades a la trompa de l´elefant. Guardo la camara, em vaig content.

viernes, 20 de abril de 2012

El treball




L'escultura " El treball " de Josep Llimona es troba a la Plaça de Catalunya. La va esculpir com agraïment als obrers que van fer possible L'Exposició Universal de 1929. Porta, escarpa i martell, com un escultor. La figura mira fixament a las Rambles amb expressió contemplativa. El canon es clàssic, com si diguéssim un model de passarel·la. Sa i fort. La roba de las tendes del passeig de gracia li quedarien molt be. Mentre els turistes donen beses als coloms, las parelles es petoneja'n.

Rellotge gegant


A la rodona plaça de Catalunya, es troba la Caixa de Madrid, que ara li estan restaurant la façana. Sembla que al banc li preocupa la seva imatge i el temps. Tapant  la façana hi ha un llençol publicitari d'un rellotge Hamilton gegant. El rellotge es rodo, daurat i clàssic. Potser diría d'un altre temps. Es al rellotge de esploradors i aventurers. A la plaça de Catalunya nomes es troba'n turistes. La venta de rellotges deu estar molt malament.